Questions? Feedback? powered by Olark live chat software Geluidsstudios.nl - Voor studiobouw en geluidsisolatie - Dé studio specialist
Geluidsstudios.nl - Voor studiobouw en geluidsisolatie - Dé studio specialist
Dé Geluidsstudio specialist van Nederland.
Geluidsstudios, studio kopen, studio bouwen, Studiobricks
17014
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17014,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Bouwkundige Geluidsstudio

Alles voor en over het bouwen van geluidsstudio's, van advies tot studiodeur!

Bouwkundige studio

Zelf een bouwkundige geluidsstudio realiseren?

Heeft u plannen om zelf een geluidsstudio te bouwen of om een studio te laten bouwen? Dan heeft u misschien vragen zoals: Hoe bouw ik een studio? Welk akoestische geluidsisolatie heb ik nodig? Waar koop ik deze geluidsisolatie? Bij wie kan ik terecht voor advies over studiobouw?

Op deze bouwkundige studiopagina vindt u de antwoorden op uw vragen. Korte beschrijvingen van onze isolatiematerialen en waar u deze materialen voor kunt gebruiken. Wij stellen u ook voor aan onze webshop waar u stappenplannen en geluidsisolerende materialen kunt vinden. Er zijn goede argumenten om zelf een geluidsstudio of drumcabine te bouwen:

  • Bouwmethode die het best bij uw activiteiten past.
  • Vrijheid qua ontwerp en uitvoering
  • Minder afhankelijk van derden en levertijden
  • Voordeliger door zelf veel te doen

 

Bouwkundige geluidsstudio ontwerpen
Gaat u de studio zelf ontwerpen dan is het aan te raden om een aantal schetsen te maken van uw studio ontwerp. Hieronder ziet u voorbeelden van schetsen. Het maken van schetsen geeft een duidelijk overzicht, zo kunt u aandacht geven aan belangrijke details. Zoals klimaatregeling, kabeldoorvoer, deuren en ramen. Ook kunt u met een goede schets van uw ontwerp inschatten waar daglicht de studio invalt. Wat een praktische draairichting is voor de deur en wat de afmetingen van de studio gaan worden. U kunt de schetsen van uw bouwkundige geluidsstudio ook meenemen naar iemand om advies in te winnen. Dit kan bijvoorbeeld bij ons in de showroom

Geluidsisolatie voor de bouwkundige geluidsstudio

Voor het bouwen van een geluidsstudio heeft u isolatiemateriaal nodig. Niet zomaar isolatiemateriaal, maar akoestische geluidsisolatie. Welke geluidsisolerende materialen u nodig heeft, of welke het best zijn, hangt af van de bouwmethode. Op deze pagina stellen wij een aantal producten aan u voor met een korte omschrijving.

Om het overzichtelijk te houden hebben wij “lees meer” opties in de teksten verwerkt. De linkjes verwijzen door naar de productpagina’s van onze webshop, Akoestiekwinkel.nl. Op deze webshop vindt u informatie zoals producteigenschappen, montagehandleidingen, prijzen, voorraad en veel meer.

Geluidsisolatie voor wanden

Gaat u de hele ruimte verbouwen tot geluidsstudio, drumcabine of oefenruimte dan kunt u de wanden isoleren door zwevende wanden te monteren. Met behulp van het Merfoflex systeem kunt u zwevende wanden maken. Deze wanden worden gemonteerd tegen de muren van de ruimte waar u een studio van wilt maken. Het box-in-box principe. Lees meer.

Gaat u een studiocabine of drumcabine bouwen dan is ons advies om de wanden van een sandwich constructie te maken. Dit is een dubbele laag gips- of hout plaat met daartussen Isomat KE massaplaat verlijmd. Het doel is om de wanden zo zwaar mogelijk te maken, massa = isolatie. Plaats de wanden op trillingsisolatie, Regufoam Strips, en breng dan de zwevende vloer aan. Lees meer.

Een uitstekend alternatief voor gips- of hout plaat is Merfoplex. Een akoestische constructieplaat bestaande uit twee lagen multiplex met daartussen de Isomat KE geperst. Lees meer.

Geluidsisolatie voor het dak/plafond

Als u de hele ruimte benut dan kunt u het plafond op dezelfde manier isoleren als de wanden. Met behulp van Merfoflex kunt u een zwevend, isolerend, plafond maken. Als spouwvulling voor deze isolatiemethode leveren wij Akoestiwol. Een alternatief voor steenwol dat uitstekend kan worden gecombineerd met de Merfoflex Tussenregels. Lees meer.

In het geval van een studiocabine kan het dak worden aangebracht als een soort van ‘deksel’ op de wanden. Het dak maakt u op dezelfde manier als de wanden met een sandwich constructie. Het dak van de studiocabine moet uiteindelijk net zo goed isoleren als de wanden, dus net zwaar worden. Tussen de wanden en het dak hoeft geen materiaal worden aangebracht, de wanden staan al ontkoppeld in de ruimte.
Spouwvulling in de wanden én het dak van de studiocabine voorkomt klankkast effect. Gebruik hier een hoge densiteit wol voor, zoals Eco Coustic Cotton. Dit is een uitstekend alternatief voor steenwol. Lees meer.

Vloerisolatie

Een goed isolerende vloer is een zwevende vloer die het gebouw niet raakt. Wij adviseren daarom de vloer als laatst aan te brengen. Dus eerst de wanden isoleren of plaatsen en dan de zwevende vloer aanbrengen. De vloer van een geluidsstudio of opnamestudio kan een studio maken of breken. Zo mag de studiovloer niet te dik of te zacht zijn, dit maakt een vloer onstabiel en kunnen trillingen worden versterkt.

Met de Akoestifloor Icotop heeft u het juiste product in handen om uw geluidsstudio te isoleren. Akoestifloor isoleert zowel contactgeluid als luchtgeluid. Er zijn twee typen Akoestifloor verkrijgbaar met isolatiewaarden tot 25 dB(a). Lees meer.

Studiodeur voor de bouwkundige geluidsstudio

 

Studiodeur hout

Eén van de belangrijkste onderdelen van een geluidsstudio is de deur. Wat voor soort studiodeur en draairichting hangt af van uw studio ontwerp. In ons assortiment vindt u een houten  studiodeur en stalen studiodeur. De studiodeur van hout heeft een gelamineerd houten deurblad met een fraaie HPL afwerking en een stalen kozijn. Lees meer.

Studiodeur staal
De stalen studiodeur is geheel van sendzimir verzinkt staal gemaakt net als het kozijn. Het belangrijkste verschil tussen deze twee deuren zijn de isolatiewaarden. 47 dB(a) voor de stalen studiodeur en 42 dB(a) voor de houten studiodeur. De deur van staal is zeker voor de High End Geluidsstudio een must. Een dubbele deur is nodig bij een box-in-box principe. De ruimte waar de studio in staat heeft ook een goede deur nodig. Lees meer.

Ventileren

Een goed geïsoleerde geluidsstudio of drumcabine is luchtdicht, goed ventileren is een noodzaak. De Aeropac ventilatie unit is uitermate geschikt om fluisterstil lucht vanuit een andere ruimte of van buiten aan te voeren. De unit wordt geleverd met een filter, doorvoerbuis en muurrooster. Het hangt van het volume van de studio af hoeveel ventilatie units er nodig zijn. Bij een bezetting vanaf 3 personen is een tweede unit aan te raden. Lees meer.

Voor het afvoeren van lucht is een suskast nodig. Dit is een solide, geïsoleerde behuizing dat het best is te omschrijven als een labyrint voorzien van geluidsisolatie. Op de tipspagina van onze webshop vindt u een eenvoudig stappenplan om een suskast te maken. Lees meer.

Advies van onze specialisten

Heeft u nog vragen over het bouwen van een geluidsstudio, drumcabine of een oefenruimte? Of zoekt u een studiobouwer? Neemt u gerust contact met ons op of bezoek onze showroom. Hier kunt u al onze producten bekijken en vrijblijvend advies inwinnen, wij maken graag tijd voor u vrij.   

 Merfoflex                            Regufoam

Eco-Coustic Cotton             Isomat KE

Stauf Extreme Tack             Merfoplex

Akoestifloor Icotop                 Agglomer Strips

Studiodeur Hout                 Studiodeur Staal

Aeropac ventilatie unit        Studio akoestiek         

 Bezoek onze showroom

Bent u geïnteresseerd in onze producten of heeft u advies nodig voor het bouwen van uw studio? Dan bent u van harte welkom in onze showroom! Maak voor uw bezoek even een afspraak dan reserveren wij tijd voor u in onze agenda.

Infomeer ook eens naar onze kant & klare geluidsstudio’s. Wellicht dat deze producten u ook aanspreken.

U kunt ons bereiken via:
klantenservice@geluidsstudios.nl
Tel: +31 (0)183 643 885

Bezoek onze showroom