Alles over de geluidsdichte cabine, geluidsstudio's en isolatiewaarden
Dé geluidsstudio specialist van Nederland & België!
Geluidsstudio, muziekstudio, geluidscabine, studiobouw, demontabele drumcabine, geluidsisolatie, studiodeuren, Studiobricks, Bouwkundige studio, demontabele kantoorunit,
21924
page-template-default,page,page-id-21924,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Alles over studio’s

Wat u moet weten vóór de aanschaf van een studio

Geluidsdichte cabine kopen? Alles over de “geluidsdichte cabine”, geluidsstudio’s en isolatiewaarden.

Wat is een geluidsdichte cabine en bestaat dat wel? 
Tijdens uw zoektocht naar een geluidsstudio bent u vast advertenties tegengekomen van een “geluidsdichte cabine”. Wij als studio specialisten spreken nóóit over een geluidsdichte cabine of geluidsdichte studio. De eenvoudige reden hiervoor is dat geen enkele geluidscabine of geluidsstudio op zichzelf geluiddicht is.

Een drumcabine of geluidsstudio heeft bepaalde isolatiewaarden, uitgedrukt in decibel, die vertellen de mate van “geluidsdichtheid” van een studio. Er zal altijd wel wat geluid waar te nemen zijn buiten de studio, hoorbaar dan wel meetbaar. Daarom is de correcte term geluidsarme- of geluidsisolerende studio en niet geluiddicht.
Welke geluidsstudio is wel geluiddicht?
Een bouwkundige geluidsstudio, zoals de Wisseloord studio’s, is praktisch geluiddicht. Het betreft hier dan ook geen geluidscabine, maar feitelijk twee fysieke gebouwen in één. Dit wordt ook wel het doos-in-doos principe genoemd. Dit zijn gebouwen met uitzonderlijke akoestische eigenschappen.

Alles over de geluidsdichte cabine en geluidsstudio’s: isolatiewaarden

Isolatiewaarden van geluidsstudio’s en wat ze voor u kunnen betekenen
De isolatiewaarden van een geluidsstudio zijn vastgelegd in een akoestische meting. Eenvoudig uitgelegd: een geluidsbron in een studio produceert 100 dB, een geijkte geluidsmeter op één meter afstand buiten de studio meet 60 dB, de gemiddelde isolatiewaarde van de studio is 40 dB(a).

Een meting levert een grafiek op met gegevens die u kunt gebruiken bij het kiezen van een studio. Een grafiek geeft aan wat de geluidsbron aan frequenties (Hz) heeft geproduceerd en wat de studio heeft geïsoleerd (dB). Hier onder ziet u de grafieken van vier akoestische metingen. Dit zijn de metingen van de Studiobricks Double Wall en Triple Wall en onze studiodeuren:

Wat moet de isolatiewaarde zijn van mijn toekomstige geluidsstudio?

De beste geluidscabine of geluidsstudio voor u
Geluidsstudio kopen? Ons advies is om eerst vast te stellen hoeveel decibel u produceert of hoeveel decibel u van de omgeving ervaart. Veel (beroeps)muzikanten en producers weten dit vaak al. Weet u dit niet dan kan een dB-meter App op uw telefoon een aardig inzicht geven.

Voor ons is uiteindelijk maar één ding belangrijk, een studio aanbieden binnen uw budget en die past bij uw activiteiten. Met uw instrument naar onze showroom komen om een geluidsstudio uitproberen is natuurlijk de beste optie. Een studio is een kostbare investering, kreten zoals “geluidsdichte cabine” gaan u daarbij niet helpen, gedegen advies daarentegen wel!

De studio showroom bezoeken

Afspraak maken
Bent u benieuwd of wij dé muziekstudio, geluidsstudio of een podcast studio hebben die het best bij u past? Dan bent u van harte welkom in onze showroom! Maakt u voor uw bezoek even een afspraak, dan hebben wij alle tijd voor u!
U kunt ons mailen of bellen tijdens kantooruren:

Franklinweg 8
4207HZ Gorinchem
Nederland
Tel: +31 (0)183 643 845
klantenservice@geluidsstudios.nl

Klik hier voor het adres en routegegevens naar onze showroom

Showroom Geluidsstudios.nl (Merford)