Geluidsisolatie voor het isoleren van een geluidsstudio en voor studiobouw.
Geluidsisolatie studiobouw. Alles voor het bouwen en isoleren van een bouwkundige geluidsstudio. Van Advies tot Zwevende vloer!
Geluidsisolatie, studiobouw, isoleren geluidsstudio
19067
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19067,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Geluidsisolatie studiobouw

Van Advies tot Zwevende vloer, alles voor studiobouw, voor de professional én de hobbyist!

Geluidsstudio Schets Ontwerp

Geluidsisolatie voor het isoleren van uw geluidsstudio en voor studiobouw

Alles voor en over geluidisolatie van geluidsstudio’s en studiobouw. Bij ons kunt u terecht voor alle zaken die komen kijk bij studiobouw, van Advies tot Zwevende vloer. Voor de geluidsstudio van de professional als voor de hobbyist!

Op deze pagina stellen wij een aantal van onze producten aan voor u. Om het overzichtelijk te houden hebben wij “lees meer” opties in de teksten verwerkt. Handige linkjes die verwijzen naar onze webshop, Akoestiekwinkel.nl. Op onze webshop vindt u naast technische productinformatie ook:

  • Geluidsisolerende studiodeuren.
  • Trillingsisolatie & trillingdempers.
  • Zwevende vloeren.
  • Veerregels voor zwevende wanden en plafonds.
  • Geluidsabsorberende akoestische panelen.

 

Geluidsisolatie voor studiobouw en isoleren van bestaande geluidsstudio

Geluidsisolatie voor studio en studiobouw: wandisolatie

Merfoflex 
Gaat u de gehele ruimte verbouwen tot geluidsstudio of repetitieruimte dan kunt u de muren isoleren met Merfoflex. Met behulp van het Merfoflex systeem kunt u zwevende en geluidsisolerende voorzetwanden maken. De akoestische Merfoflex veerregels worden tegen de muren van de ruimte gemonteerd. Zo ontstaat het box-in-box principe, de beste studiobouw methode.
Lees meer.
Isomat KE massaplaat
Gaat u een studiocabine of een drumhok bouwen dan maakt u de wanden het best van een sandwich constructie. Dit is een dubbele laag gips- of hout plaat met daartussen Isomat KE massaplaat verlijmd. Met het doel om de wanden zo zwaar mogelijk te maken. Massa is isolatie! Plaats de wanden vervolgens op trillingsisolerende Regufoam Strips en breng dan de zwevende vloer aan. 
Lees meer.
Een uitstekend alternatief voor gips- of hout plaat is Merfoplex. Een akoestische constructieplaat bestaande uit twee lagen multiplex met daartussen de Isomat KE geperst. 
Lees meer.


Geluidsisolatie studiobouw: isoleren dak en plafond

Merfoflex 
Wanneer de gehele ruimte een geluidsstudio wordt dan kunt u het plafond op dezelfde manier isoleren als de wanden. Met behulp van Merfoflex kunt u ook zwevende plafonds maken. Voor de spouwvulling van deze isolatiemethode leveren wij Akoestiwol. Een alternatief voor glaswol en steenwol dat kan worden gecombineerd met de Merfoflex Tussenregels.
Lees meer.
Isomat KE massaplaat
Het dak van een studiocabine of drumhok kan worden aangebracht als een ‘deksel’ op de wanden. Maak het dak op dezelfde manier als de wanden, een Isomat KE sandwich constructie. De wanden en het dak van een studio- of een drumcabine moeten dezelfde isolatiewaarden hebben en even zwaar worden.
Spouwvulling in de wanden én het dak van uw studio voorkomt klankkast effect. Gebruik hier een hoge densiteit wol voor, bijvoorbeeld Eco Coustic Cotton. Ook dit isolatiemateriaal is een uitstekend alternatief voor glaswol en steenwol.
Lees meer.

Geluidsisolatie voor het isoleren van de vloer 

Akoestifloor zwevende vloer
Voor het isoleren van contactgeluid is een goede zwevende vloer nodig, Akoestifloor. Wij adviseren deze zwevende vloer als laatste aan te brengen zodat deze vrij tussen de wanden komt te liggen. De zwevende vloeren in een geluidsstudio mag niet te slap of te zacht zijn. Dit maakt een vloer onstabiel wat trillingen kan versterken.
Het product Akoestifloor Icotop is bij uitstek het isolatieproduct voor ieder studiobouw project om de vloeren te isoleren. Akoestifloor isoleert zowel contact- als luchtgeluid. Er zijn twee typen Akoestifloor verkrijgbaar met isolatiewaarden tot 25 dB(a).
Lees meer.

Ventilatie in geluidsstudio’s

Aeropac akoestische ventilatie unit
Een goed geïsoleerde geluidsstudio is luchtdicht, het is dus belangrijk om goed te ventileren. De Aeropac ventilatie unit is uitermate geschikt om fluisterstil lucht aan te voeren van buiten naar binnen. Deze akoestische ventilatie unit wordt als een complete set aangeboden. Het volume en de bezetting van de studio of repetitieruimte bepaald hoeveel ventilatie units er nodig zijn. Bij een bezetting vanaf 3 personen is een tweede Aeropac unit aan te raden. 
Lees meer.

Voor het afvoeren van lucht is een suskast nodig. Een suskast is een solide, goed geïsoleerde behuizing het best te omschrijven als een labyrint voorzien van geluidsisolatie. Op de tipspagina van onze webshop vindt u een eenvoudig stappenplan om een suskast te maken. 
Lees meer.

 

 Merfoflex – Geluidsisolatie                            

 Regufoam – Trillingsisolatie

 Isomat KE – Geluidsisolatie

Eco-Coustic – Isolatiewol            

Merfoplex – Geluidsisolatie

Akoestifloor- Zwevende vloer                

Aeropac SN – Ventilatie unit                 

 Showroom Geluidsstudios.nl (Merford)

Bezoek onze showroom

Heeft u advies nodig over geluidsstudio’s of studiobouw? Of heeft u een studiobouwer nodig? Neemt u gerust contact met ons op. U bent van harte welkom in onze showroom! Maak voor uw bezoek even een afspraak dan reserveren wij tijd voor u in onze agenda. Zo hebben wij alle tijd voor u.

U kunt ons bereiken via:
klantenservice@geluidsstudios.nl
Tel: +31 (0)183 643 885

Bezoek onze showroom