Questions? Feedback? powered by Olark live chat software Hilversumse Wisseloord Studio's - Geluidsstudios.nl
Hilversumse Wisseloord Studio's - Geluidsstudios.nl
Dé Geluidsstudio specialist van Nederland.
Geluidsstudios, studio kopen, studio huren, Studio Bricks
16694
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16694,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Hilversumse Wisseloord Studio’s

Grootscheepse verbouwing voor Hilversumse Wisseloord Studio's

Over dit project

Grootscheepse verbouwing voor Hilversumse Wisseloord Studio’s

De Wisseloord Studio’s, de plek waar verschillende artiesten van wereldformaat opnames hebben gemaakt, waren toe aan een update. Merford heeft aan de grootscheepse verbouwing bijgedragen door de verschillende studioruimten te ontkoppelen en de studio’s van geluidsisolerende deuren te voorzien. Met de recente vernieuwingen is Wisseloord weer klaargestoomd voor de grootste artiesten.

 

Wisseloord is in 1978 gebouwd door Philips en werd beroemd doordat artiesten als U2, Elton John, The Police, 50 Cent, The Rolling Stones, Michael Jackson en Tina Turner er opnamen. Het gebouw bestond uit vier in grootte variërende opnamestudio’s en een mastering voorziening. Om aan de moderne eisen op technisch en akoestisch gebied te voldoen was een verbouwing noodzakelijk.

 

Vanwege de specifieke akoestiek wilde men de opnamestudio’s 1 en 2 intact houden maar er was wel sprake van geluidsoverlast tussen de ruimten. De oorzaak bleek contactgeluid doordat de fundering van studio 2 was aangetast. Het aanpassen van de fundering terwijl de rest van de ruimte intact moet blijven is een grote uitdaging. De hele binnenstudio (elke studio en bijbehorende control room is gebouwd volgens het box-in-box principe) werd aan staalkabels van de grond getild, terwijl de betonnen vloer werd vervangen door een nieuwe. De vloer werd tevens voorzien van Regufoam trillingsisolatie. Op deze manier ontstaat een zwevende vloer die is ontkoppelend van de wanden en de fundatie.

 

De regieruimten (control rooms) van Studio 1 (digitaal) en 2 (analoog) werden gesloopt, opnieuw gebouwd en voorzien van nieuwe apparatuur, design en akoestische voorzieningen. Voor de ontkoppeling van deze ruimten (wanden) en de vloer is tevens Regufoam toegepast. Alleen op deze manier konden de hoge isolatiewaarden voor lucht- en contactgeluid bereikt worden. De studio’s zijn verder voorzien van nieuwe technische installaties. Ook het stroomnet is geoptimaliseerd, zodat er nooit meer een ongewenst brommetje de audiokwaliteit in de weg kan zitten.

 

Voor de toegang tot de control rooms vanuit de gang, leverde Merford deuren met een geluidsisolatiewaarde van 56 dB (type MD 56L). Op de plek waar vroeger studio 3 zat, zijn nu 2 moderne mastering ruimtes gecreëerd. Voor het ontwerp van de diverse ruimten en controlekamers tekenden akoestiek specialist Jochen Veith en monitor specialist Maurice Patist (PMC). Met deze verbouwing behoort Wisseloord wederom tot één van de meest geavanceerde studio’s in Europa.

 

Bouwkundige geluidsstudio

Wilt u een complete studio door Merford laten plaatsen? Bekijk hier de mogelijkheden. Om een juiste geluidisolatie te krijgen dienen de vloer, wanden, plafond, ventilatie en toegangsdeur op de juiste manier geconstrueerd te worden om tot de gewenste geluidsisolatie te komen. Daar zijn vele manieren voor, graag geven wij u via deze wijze een aantal opties waarmee u zelf of uw aannemer studio kunt bouwen.


Voordelen van een bouwkundige studio

  • Zelf te monteren
  • Keuze uit de bouwwijze die het beste bij u past.
  • Vrij qua vorm en afmeting
  • Korte levertijd
  • Voordeliger door zelf veel te doen

 

Bent u geïnteresseerd in een Bouwkundige Studio? Neemt u dan contact op via ons offerteformulier. Mocht u technische vragen hebben dan vragen wij u dit te melden via het contactformulier. Of stuur een e-mail naar klantenservice@geluidsstudios.nl.

Project

Hilversumse Wisseloord Studio’s

Datum

20 November 2015

Categorie
Muziek