Project Wisseloord Studio: geluidsisolerende studiodeuren & trillingsisolatie
Door ons geleverd voor verbouwing van de legendarische Wisseloord Studio: MD 56L, 56 dB studiodeuren & trillingsisolatie voor zwevende vloeren
Geluidsstudio, muziekstudio, geluidscabine, studiobouw, demontabele drumcabine, geluidsisolatie, studiodeuren, Studiobricks, Bouwkundige studio, demontabele kantoorunit,
16694
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16694,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Hilversumse Wisseloord Studio’s

Verbouwing Wisseloord Studio. Merford leverde 56 dB studiodeuren en trillingsisolatie.

Over dit project

 

Project Wisseloord Studio – Studiodeuren & trillingsisolatie

In 2015 leverde Merford voor de verbouwing van de legendarische Wisseloord Studio geluidsisolerende producten zoals studiodeuren en trillingsisolatie.

 

De verbouwing van Wisseloord
De verbouwing van Wisseloord was nodig voor het oplossen van geluidsproblemen tussen de studio’s. Wisseloord openende in 1978 haar deuren. In de loop van de tijd was de fundering van studio 2 aangetast. Dit zorgde voor een geluidsproblemen, contactgeluid. Ook waren enkele studiodeuren toe aan vervanging. Dit alles moest worden uitgevoerd zonder de kenmerkende akoestiek van Wisseloord aan te tasten.

 

Om contactgeluid op te lossen moet een vloer of wand op trillingsisolatie worden gezet. Goed geïsoleerde geluidsstudio’s, zoals Wisseloord, bestaan uit het box in box principe. Zo werd de hele binnenste studio met staalkabels van de fundering getild. Dit soort operaties zijn nodig om bestaande vloeren op trillingsisolatie te plaatsen. Na zo’n ingreep zweeft de studio en is deze ontkoppeld van de fundering. Ook de controlekamers van studio 1 en 2 zijn opnieuw opgebouwd. Voor de toegang tot de controlekamers werden studiodeuren uit het hoogste segment geleverd. Dit zijn de Merford deuren type MD 56L met een isolatiewaarde van 56 dB!

 

Voor het ontwerp van de studio’s en controlekamers tekenden akoestisch specialist Jochen Veith en monitor specialist Maurice Patist (PMC). Met deze verbouwing behoort Wisseloord wederom tot één van de meest geavanceerde opnamestudio’s in Europa.

 

De historie van Wisseloord
Het Wisseloord complex is in 1978 gebouwd in opdracht van PolyGram. Destijds eigendom van Philips. Wisseloord werd mede beroemd doordat artiesten zoals Elton John, The Rolling Stones en Michael Jackson er opnamen. Het gebouw bestaat uit vier in grootte variërende opnamestudio’s en mastering-studio’s. Om aan de moderne eisen op technisch en akoestisch gebied te voldoen was de verbouwing noodzakelijk.

 

Geluidsisolatie, trillingsisolatie en studiodeuren voor uw studio

Zelf een studio bouwen, laten bouwen of verbouwen?
Bij ons kunt u terecht voor alles wat te maken heeft met studiobouw. Zowel voor de hobbystudio als voor een high end geluidsstudio zoals de Wisseloord. Voor ieder project kunnen wij u adviseren en producten aanbieden. Op de pagina Bouwkundige Geluidsstudio’s vindt u een klein gedeelte van ons aanbod. Ons hele assortiment vindt u op onze webshop, Akoestiekwinkel.nl. Voor het bouwen van een bouwkundige studio, bijvoorbeeld in een garage of bedrijfspand, kunnen wij u voorstellen aan onze studiobouwers.

Showroom bezoeken
Heeft u vragen of advies nodig voor bouwkundige studio of vragen over ons assortiment geluidsstudio’s? Neemt u dan gerust contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Wij maken graag tijd voor u vrij.


Geluidsstudios.nl (onderdeel van Merford)
Franklinweg 8
4207 HZ Gorinchem
Tel: +31 (0)183 643 845
Klantenservice@geluidsstudios.nl 

Project

Hilversumse Wisseloord Studio’s

Datum

20 November 2015

Categorie
Muziek