Studiobricks Double Wall - Geluidsstudio, opnamestudio en vocalbooth.
Dé geluidsstudio specialist van Nederland & België!
Geluidsstudio, muziekstudio, geluidscabine, studiobouw, demontabele drumcabine, geluidsisolatie, studiodeuren, Studiobricks, Bouwkundige studio, demontabele kantoorunit,
18528
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18528,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Studiobricks Basic Double Wall

Geluidsstudio, opnamestudio en vocalbooth voor DJ's, producers & muzikanten!

Studiobricks Double Wall | Geluidsstudio

Geluidsstudio, opnamestudio en vocalbooth van Studiobricks

Studiobricks Double Wall
Op zoek naar een complete geluidsstudio die u zelf gemakkelijk op kunt bouwen, verplaatsen of verhuizen wanneer nodig? Dan is een studio van Studiobricks precies wat u zoekt! Met de Studiobricks haalt u een professionele geluidsstudio, opnamestudio of vocalbooth in huis.

Studiobricks studio’s bestaan uit modulaire onderdelen, zogenoemde Bricks. Door deze eenvoudige manier van bouwen heeft u in een korte tijd een volwaardige geluidsstudio of opnamestudio opgezet. En dat zonder speciale gereedschappen. Met de meegeleverde accessoires kunt u na montage direct aan de slag. Het fraaie design van Studiobricks past in ieder interieur.

Voor wie is een Studiobricks geluidsstudio geschikt?
De geluidsstudio’s van Studiobricks zijn niet alleen geschikt voor drummers en muzikanten. Sterker nog, iedereen die een stille en goed geïsoleerde ruimte zoekt kan met een Studiobricks uit de voeten! Enkele voorbeelden zijn:

 • Muzieklokaal of leslokaal in het onderwijs.
 • Belcel of kantoor in een beursgebouw of fabriekshal.
 • Home studio voor thuisgebruik.
 • Hoortest cabine of audiometrie ruimte in een hoorwinkel.
 • Professionele geluidsstudio, opnamestudio voor muzikanten.
 • Luisterruimte of repetitieruimte in de muziekwinkel.

Specificaties Studiobricks geluidsstudio

Afmetingen

De kleinste varianten Studiobricks zijn de ‘One‘ en de ‘One Plus‘, deze studio’s zijn ideaal voor gebruik als belcel, Vocal Booth of saxofoon studio. Deze studio’s passen al in een ruimte met een plafondhoogte van 231 cm!

De afmetingen van een Double Wall studio begint met een buitenafmeting van 138 x 138 x 226 cm, binnenafmeting 122 x 122 x 210 cm. Opvolgende afmetingen zijn verkrijgbaar in stappen van 30 cm breder en dieper, tot maximaal 900 x 510 x 225 cm! Op onze webshop vindt u een klein aantal modellen.

Afwerking van de Studiobricks
De binnen- en buitenzijde van de studio zijn afgewerkt met een mat witte coating. Alle RAL kleuren zijn mogelijk. De studio’s zijn vanuit de fabriek al voorzien van een aantal absorptiepanelen. Verder wordt de studio geleverd met:


 • ECO45 absorptiepanelen.
 • Aeropac ventilatie unit.
 • Standaard deur met raam.
 • Verlengsnoer.
 • LED verlichting.
 • Vloerbedekking, kleur grijs.
 • Roxtec kabeldoorvoer, voor 4 kabels.

Technische informatie
Via deze link vindt u het meetrapport van de Studiobricks Double Wall. De isolatiewaarden van de studio zijn van binnen naar buiten en vice versa gemeten.

Maatwerk geluidsstudio en opnamestudio
Uw studio kan ook op maat worden gemaakt of uitgevoerd met extra ramen en deuren of specifieke afmetingen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor een airconditioning, extra ventilatie units en maatwerk ruimte akoestiek. Montage op locatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Offerte aanvragen
Bent u geïnteresseerd in een studio? Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op. Ook voor technische vragen of om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom kunt u ons een e-mail sturen: klantenservice@geluidsstudios.nl.

Offerte aanvragen


Uitleg van het Studiobricks systeem

Beschrijving Studiobricks, demontabel en modulair
Studiobricks studio’s worden opgebouwd door het opstappelen van “Bricks”. De Bricks hebben een binnenkant en een buitenkant. Zo vormen de Bricks een dubbele, of een driedubbele, wand- en plafondconstructie. Ook wel de Double Wall en Triple Wall genoemd.

Iedere Studiobricks studio bestaat uit het doos-in-doos principe en wordt zonder verbinding met het gebouw geplaatst. Omdat de “Bricks” onderling niet worden geschroefd of gelijmd kunt u de studio afbouwen en verplaatsen wanneer nodig. Gaat u verhuizen of staat de studio toch net niet op de juiste plaats dan kunt u de studio dus gewoon verplaatsen. Bijkomend voordeel, geen montagekosten! Lees meer.

Isolatiewaarden Studiobricks Geluidsstudio
Wanneer u de geluidsisolerende deur van de studio achter u dichttrekt valt direct de isolatiewaarde van 44,8 dB(a) op. Volgens de ISO 717-1 meetmethode. Omgevingsgeluiden vallen weg en de akoestiek van de meegeleverde absorptiepanelen is meteen merkbaar.

De aanvoer van verse lucht gebeurt fluisterstil door de akoestische ventilatie unit van Siegenia, de Aeropac. Deze unit zorgt voor een continue aanvoer van gefilterde lucht en is volledig instelbaar. Het afvoeren van lucht gaat door het ingenieuze dubbelwandige plafond dat functioneert als afvoerkanaal.

Studiobricks Bricks Double Wall
Studiobricks Triple Wall studio
Showroom Geluidsstudios.nl (Merford)

Showroom bezoeken
Wilt u een Studiobricks studio komen bezichtigen? Dat kan in onze showroom! Maak voor uw bezoek met ons even een afspraak. Dan reserveren wij tijd voor u in onze agenda om een studio te demonstreren.

Bezoek onze showroom